0480-22 444
 • Second Hand

  Second Hand

  Där människor och prylar får en andra chans

 • Kalmar Stadsmission

 • Hands On

  Hands On

  När människor på olika sätt behöver hjälp

Sveriges Stadsmissioner drog vinstlotten - igen!

Måndagen den 14 mars delade Svenska PostkodLotteriet ut lotteriets hela överskott på över en miljard kronor. Sedan 2008 får Sveriges Stadsmissioner som förmånstagare del av PostkodLotteriets överskott och har med årets utdelning tagit emot totalt 30 miljoner kronor.

 
- Det är helt fantastiskt, vi har fått hela 30 miljoner kronor! säger Marika Markovits, ordförande Sveriges Stadsmissioner.

- Med PostkodLotteriets medel kan vi vara flexibla och anpassa oss efter hur behoven ser ut i samhället. Vi kan snabbt möta exempelvis nya grupper av människor i utsatthet – som äldre, människor i psykisk ohälsa eller flyktingar.

De 30 miljoner kronorna till Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner fördelas mellan de lokala stadsmissionerna i Göteborg, Kalmar, Linköping, Skåne, Stockholm, Uppsala och Västerås. En del av medlen behålls dessutom inom Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner för gemensam metodutveckling och opinionsbildning. Exempelvis har PostkodLotteriets medel möjliggjort den gemensamma Fattigdomsrapporten som tar tempen på den sociala utsattheten i Sverige.

Kalmar Stadsmission erhöll förra året 730.000 kronor av PostkodLotteriet-medlen, som bland annat gått till vår öppna dagverksamhet Lotsen samt våra sysselsättningsverksamheter Handtaget och Ateljén för människor långt från arbetsmarknaden.

I Kalmar betyder PostkodLotteriets bidrag att vår öppna dagverksamhet Lotsen kan ge människor som lever i utsatta situationer möjlighet till att äta mat, duscha och tvätta sina kläder. Det finns också ett nära samarbete mellan Lotsen och våra sysselsättningsverksamheter Handtaget och Ateljén. Det kan innebära att våra medarbetare på långsikt kan lotsa människorna vidare till sysselsättning och ökad egenmakt, säger Susanne Lundström, direktor Kalmar Stadsmission.
 
Kort om Sveriges Stadsmissioner
Sveriges Stadsmissioner stöttar dem som hamnat i utsatthet och utanförskap. Stadsmissionerna bidrar med värme och gemenskap, ett samtal och en vägledande hand. Det kan vara i form av akut hjälp till den som inget har eller förebyggande och stöttande för att ta sig igenom en av livets kriser. Sveriges Stadsmissioner består av sju lokala Stadsmissioner som finns representerade i Göteborg, Kalmar, Linköping, Skåne, Stockholm, Uppsala och Västerås.
 
Presskontakt
Karin Timm Östlund, Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner. Tel 08-684 230 69, Mobil 070-090 39 37 E-mail: karin.timmostlund@sverigesstadsmissioner.se
 
Susanne Lundström, direktor Kalmar Stadsmission, 0480-22 441 eller susanne.lundstrom@kalmarstadsmission.se

PG/Swish: 90 11 38 - 8

Swisha din gåva till 90 11 38 8 eller sätt in på PG 90 11 38-8

Second Hand & Garderoben

Vi finns på Amerikavägen 1.
Öppettider ons kl 10-18 och lör kl 10-15.
In- och utlämning är öppen mån-tis 9-15, ons kl 9-18 samt tors-lör kl 9-15.

Hjälp med transport? Ring 0480-22 445!


 • Kalmar Stadsmission
 • Södra Långgatan 36
 • 392 31 Kalmar, Sweden
 • info@kalmarstadsmission.se
 • Tel. 0480 - 22 444
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Missa inte nyheter och annat som är aktuellt hos oss.

Registrera dig