0480-22 444
 • Second Hand

  Second Hand

  Där människor och prylar får en andra chans

 • Kalmar Stadsmission

 • Hands On

  Hands On

  När människor på olika sätt behöver hjälp

Att vara vänföretag är omtänksamt


Att vara ett socialt ansvarstagande företag blir en allt viktigare fråga. Kalmar Stadsmission vill belysa fattigdomen som finns i Kalmar, både relativ och absolut, vilken framkom i den aktuella Fattigdomsrapporten – Stadens fattiga 2015. Som vänföretag till Kalmar Stadsmission kan företaget visa sitt sociala ansvar och samtidigt hjälpa människor i Kalmar att förändra en utsatt livssituation, allra helst nu till jul.

- Kalmar Stadsmission arbetar lokalt med de i Kalmar som befinner sig i en utsatt livssituation. Vi är en idéburen organisation som är beroende av gåvor och bidrag för att kunna vara flexibla och möta de behov som finns. I dagsläget kommer en mycket liten del av gåvor från vänföretag och därför gör vi nu en större satsning på att rekrytera fler vänföretag, där fokus ligger på den lokala anknytningen, säger Susanne Lundström, direktor Kalmar Stadsmission.

- Som vänföretag till Kalmar Stadsmission stödjer man vårt arbete att se och uppmärksamma orättvisor och att bidra till människors utveckling och engagemang. Idag har vi lanserat vårt företagspaket som innehåller tre nivåer som hänvisar till de kända Tripp-Trapp-Trull husen på Fiskaregatan. Vill man som företagare få ett mer skräddarsytt paket så kan man välja vårt Partner-paket som illustreras av vattentornet. Att vara vänföretag till Kalmar Stadsmission blir en win-win situation, säger Karin Holmåker, kommunikationsansvarig, Kalmar Stadsmission.

Nu när julen står inför dörren vill företagen gärna ge tillbaka till sina anställda. Kalmar Stadsmission har därför utformat ett företagskoncept där det går att välja mellan att ge julbord, julklapp eller choklad till sina anställda. De anställda får ett gåvobrev och Kalmar Stadsmission kan ge sina besökare och medarbetare ett socialt sammanhang och stöd i återhämtningsprocesser.

- Jag tror att många av de anställda skulle uppskatta ett gåvobrev mer än en ask choklad som julklapp. Att vara ett socialt ansvarstagande företag har blivit viktigt inte bara för arbetsgivaren utan även för de anställda, säger Ingegerd Petersson, insamlingsansvarig, Kalmar Stadsmission.

Kontakt:

Susanne Lundström, direktor, Kalmar Stadsmission, telefon:0480-22 441

e-post: Susanne.lundstrom@kalmarstadsmission.se

 

Karin Holmåker, kommunikationsansvarig, telefon: 0480-22 443,

e-post: karin.holmaker@kalmarstadsmission.se

 

Fakta om Fattigdomsrapporten – Stadens fattiga 2015

I samarbete med Magnus Karlsson, docent vid Ersta Sköndal Högskola, har Sveriges sju stadsmissioner tagit fram ett underlag som visar hur den svenska fattigdomen ser ut i verkligheten. Rapporten tydliggör att bortom myndigheternas statistik finns ett utanförskap som är mer långtgående än man tidigare trott. Det handlar inte bara om människor som av olika skäl inte har tillgång till de allmänna välfärdssystemen, som EU-migranter och papperslösa. Bland de allra fattigaste i vårt samhälle finns också en grupp människor som egentligen borde ha rätt till stöd men som av någon anledning inte får det, individer som av olika skäl hamnat mellan stolarna. För att läsa hela rapporten: http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:esh:diva-4811

PG/Swish: 90 11 38 - 8

Swisha din gåva till 90 11 38 8 eller sätt in på PG 90 11 38-8

Second Hand & Garderoben

Vi finns på Amerikavägen 1.
Öppettider ons kl 10-18 och lör kl 10-15.
In- och utlämning är öppen mån-tis 9-15, ons kl 9-18 samt tors-lör kl 9-15.

Hjälp med transport? Ring 0480-22 445!


 • Kalmar Stadsmission
 • Södra Långgatan 36
 • 392 31 Kalmar, Sweden
 • info@kalmarstadsmission.se
 • Tel. 0480 - 22 444
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Missa inte nyheter och annat som är aktuellt hos oss.

Registrera dig